El-sykler 2020

Det er ingen grenser for god en sykkel kan bli, da det hele handler om hvor mye man er villig til å betale for den. Noen sykler i øverste segment koster godt over 100 000 kroner, men da kan man regne med å ha en el-sykkel til alle formål i mange år framover.

I denne artikkelen skal vi se på el-sykler i segmentet 10-30 000 kroner, som i mange sammenhenger er like gode som de enda mer kostbare. For dette slipper man drivstoffutgifter, bompenger, veiavgift og slitasje. I stedet får man utrolig helse, godt humør og mange fine turer på vei til og fra jobb, butikk og barnehage.

Terreng eller sykkelvei

Det har mye å si hvor man vil sykle, da man kan få el-sykler for hvilket formål som helst. Det er ikke uten grunn det fins inspektører i Tour de France som sjekker om det er skjulte el-batteri i rammene. Men i denne artikkelen skal vi først og fremst se på el-sykler man kan bruke til og fra jobb, altså såkalte bysykler eller hybrider. Tror likevel ikke vi skal avgjøre hvilken sykkel du velger, da terrengsykler går fint på veien, og grus-sykler med bukkestyre fint kan brukes i terrenget.

White SD-C Comp F

Dette er en hybrid el-sykkel med sentrert batteripakke. Prisen varierer mellom 12500-17 999 kroner på ulike butikker. White er et kjent sykkelmerke markedsført av blant andre XXL med en lang historie bak seg. Denne el-sykkelen har en vekt på 18,4 kg og 8 gir og en motorstyrke på 250 Watt. Den har en rekkevidde på rundt 100 kilometer. White leverer enda en gang også når det gjelder el-syklene sine. En stilren og god el-sykkel på markedet i dag.

Ghost HYP Square CX5

Dette er en el-sykkel til rundt 24 900 kroner. Sykkelen fra merket Ghost har en god rekkevidde på 65 kilometer eller 500 Wh. Ghost er et sykkelmerke som markedsføres mer og mer, både som terreng, race og el-sykkel. Grunnen til at denne når høyt opp er komforten, flerbruks-mulighet og funksjonalitet. Motoren sitter i kranken sentralt. Det gjør at kraften blir mer direkte fordelt. Innstillinger for eco, fast track og training er tilgjengelig.

Momas Jason 2020

Selvskreven genialitet med to hjul og batteri, kun 13 999 kroner i dag. Denne el-sykkelen har flere bruksområder, også som jobb-sykkel året rundt. Dette er en tøff sykkel med rammefestet batteri og rulleassistanse på 6km/t. Utnytt et optimalt tråkk med watthjelp opp til 250 watt med mulighet for mye moro. Rekkevidden er satt til 80 kilometer, men den kan også stilles inn slik at den går lenger. Ladetid er vurdert til 4 timer med full effekt.

Giant Explore E+

Giant er igjen på topplistene over beste sykler, denne gang er det el-sykkelen for jobbpendlere. For 29 999 kroner, akkurat innenfor kriteriet til pris, kommer altså denne sykkelen proppfull av teknologi. LCD-skjerm, senterbygd batteri, 500 W støttefunksjon og auto-support modus-funksjon som oppdager bakkene før deg. Enorm rekkevidde på opp mot 150 kilometer gjør at lading blir unødvendig. Her får man et optimalisert tråkk gjennom hele turen, som er skånsomt for ledd og skjelett. Fins til både kvinner og menn.