Gjør det elektrisk – kom i gang

Man bør ikke skjemmes av å slite med dørstokkmila. Det er noe som er vanskelig for de fleste. Det er heller ikke noe å skjemmes over å ta i bruk hjelpemidler. Noen bruker stropper på knærne for å gjøre løpeturen enklere og andre får kona til å kjøre foran med en fristelse. Men man kan like gjerne skaffe seg en el-sykkel.

Fordeler med el-sykkel

Det er mange fordeler med el-sykkelen fordi det nettopp for deg ut av sofaen. Å ofre komfortsonen gjør godt, og det er ikke bortkastet heller. Fordelene er uante fordi man glemmer alle ting de gjør med oss når vi kommer oss ut. Her skal vi se på disse punktene:

  • Bryter negativt mønster
  • Hjelp i de bratteste bakkene
  • Skaper ny hobby
  • For miljøet

Bryter negativ mønster

Når man sykler gjør man noe for å komme i bedre form. Man bryter det negative mønsteret med å bli liggende i sofaen med potetgullposen og nettbrettet. Kanskje får du nå tid til å ta noen runder med Bingo.com bonus, etter en god og deilig sykkeltur. Det å bryte ut og gjøre noe aktivt er en fordel i seg selv. Det er en selv som gjør dette. Det å mestre noe er garantert med på å forbedre de viktige cellene i kroppen og gjøre livet gladere. Nå er veien til god form blitt mye kortere.

Hjelp i de bratteste bakkene

Man stiller inn el-sykkelen slik man vil og selv uten å ta i alt man kan, kommer man seg fint opp bakker og kupert terreng. Det er ikke bare med på å gjøre at man kommer først opp bakkene, men kanskje sliter man med kroniske smerter. Da er det å få den lille ekstra hjelpen som trengs helt nødvendig. Etterhvert kan man redusere hjelpen og øke motstanden. Nå begynner man å nærme seg nivået til andre syklister.

Skaper en ny hobby

Sykling er bra for så mange ting. Du trenger kanskje en hobby og el-sykling er fint å begynne med. Man får gode rutiner, lærer masse om mekanikk og elektriske systemer og ikke minst, reduserer det fossile fotavtrykket som så mange snakker om.

En ny hobby kan endre livet. Mange sitter ofte alene etter arbeid, uten for mange venner eller opplevelser. Men med el-sykkelen i garasjen kan man få nye venner på kort tid. Et vennlig smil og en god tur hilsen gjør godt for alle. Når man har en hobby gjør man noe aktivt i stedet for å la mediene styre hva du skal tenke og lære.

For miljøet

Ja det kan være for enkelt å sette seg i bilen. Hvorfor ikke ta den sykkelturen til butikken, eller kanskje til og med lage en ny rutine med å sykle til jobb. Det er ikke lenger så farlig å sykle, da man kan skru på litt ekstra hjelp til og redusere litt hjelp hjem igjen. Det fins faktisk støtteordninger også. Da kan både jobben din og du bli med å konkurrere mot andre bedrifter.

Vi må alle jobbe for miljøet i tiden som kommer. Men det å bruke el-sykkel er ingen ulempe, det er en fordel for alle og alt.