Sjekk før du kjøper el-sykkel

En el-sykkel kan være en god investering for de som sitter mye i sofaen. En helt ny hverdag med sykling til og fra jobben kan bety farvel til hodepiner og fett rundt magen. Men en el-sykkel er en ganske stor investering for mange, og det er ikke lett å navigere i jungelen av uttrykk som 500 Wh batteritid, Eco- eller Fast-gir, sentrert lader og rekkevidde. Skal man velge en bysykkel for transport mellom arbeid og hjem eller en terrengsykkel for fart og spenning i marka?

Sammenlign priser

Det kan være smart å se om prisene varierer fra sted til sted. Man kan dessuten få billigere el-sykkel om man bestiller på nett. Det spiller ingen rolle om sykkelen er i et annet land, for de fleste sender med gratis frakt. Kjøper man el-sykkel utenfor sesong vil man kunne gjøre røverkjøp. Det som er bra er at man bare kan sette på piggdekk, så har man en helårssykkel.

Finn ut hvilken el-sykkel du vil ha

Det er flere ting å tenke på når du kjøper el-sykkel, men det viktigste er kanskje hva du skal bruke den til. Er det turer i skog og mark, fart på asfalt eller en blanding av begge? Vil du bruke sykkelen på vinteren kan det være smart å finne ut om den har batteri med god rekkevidde og batteritid. Vil du ha sentrert eller rammefestet batteri? Det er litt forskjell på opplevelsen av tråkk og framdrift. Vil du ha ladefunksjon på bakhjulet eller navet? Forskjellen merkes når du skal skifte dekk.

Se etter tilbud og medlemsfordeler

En nettbutikk vil gjerne at du logger deg inn. Det gjør du ved å legge til en e-post og litt informasjon som hjemmeadresse og telefon. På den måten kommer nettbutikken lettere i kontakt med kunden. Som ny bruker vil du ofte få gode tilbud og medlemsfordeler. Akkurat som på https://storspillermobil.com, spinner hjulene for spillerne. Det er elektrisk overføring, og det hele kan ende med en spennende tur som gir bedre helse.

Sjekk produktanmeldelser

Nettet er fint fordi man vil finne ut hvilke produkter som er gode og hvilke som er dårlige. Det er mange produktanmeldelser fra tidligere kunder som hjelper til med dette. Det er fordi man etter et kjøp vil bli spurt om å bidra slik at nye kunder kan få best mulig informasjon. El-sykler blir også vurdert av kundene, og er det noe som er feil eller dårlig på den, så vil det garantert bli skrevet om.

Spør kundeservice

I en butikk kan ofte de ansatte være opptatt med kunder. Men i kundeservice i nettbutikken vil man alltid få hurtig svar. Det er ikke vanskelig eller farlig å bestille sykkel på nett, da butikkene oppgir guide for størrelser på syklene. Spørsmål kan rettes til live chat, e-post eller kontaktskjema. Da blir alt mye enklere for kunden. Dessuten kan den lese om produktene i den vanlige FAQ-listen som er lagd.

Oppbevaring og lading

Når man skaffer seg en el-sykkel bør man ha en plass å oppbevare den. En bod er fin for å låse den inn i, men er dette sikkert nok mot tyveri? Kanskje skal man også ha en egen lås eller en GPS-sensor? Kan man lade batteriet hjemme eller holder det å lade på jobben? Er det lagt opp til lading der, eller kan man i verste fall tråkke de siste milene hjem? Dette er ting man må tenke på før kjøp av el-sykkel.